Над 2 милиона лева получи Община Златоград от правителството, ще ги харчи за улици и нов кооперативен пазар

Над 2 милиона са допълнително отпуснатите средства към бюджета на Община Златоград с Постановление на Министерски съвет. Точната сума е 2 млн. 149 хил. лева. Те ще бъдат вложени за основен ремонт на улици, както и за проучвателни и проектни работи за изграждане на нов кооперативен пазар, паркова зона, паркови атракции и детска площадка, обяснява кметът на Златоград Мирослав Янчев.
Два са големите обекти за реконструкция на улици. Обект „Рехабилитация, реконструкция и благоустрояване на улици на територията на град Златоград – изпълнени с каменни павета на ул. „Стефан Стамболов” от о.т. 332 до о.т.112” и обект „Рехабилитация, реконструкция и благоустрояване на улици на територията на град Златоград – изпълнени с каменни павета  на ул. „Ахрида” от о.т.184 до о.т.318 и пресечните на нея ул. „Братя Родопски” от о.т.301 до о.т.208, ул. „Албена”от о.т.195 до о.т.203 и улица, пресечна на ул. „Стефан Стамболов” и ул. „Ахрида” от о.т.163 до о.т.161”. Общата стойност на предвидените средства за тях е в размер на 2 119 384,00 лв.
В Инвестиционната програма за капиталови разходи на Община Златоград за 2021 година кметът смята да предложи да се благоустрои ул. „Ст. Стамболов” в участъка от сградата на Гранично управление Златоград до мостовото съоръжение, свързващо ул. „Ст. Стамболов” и ул. „България”, при Вунцова воденица.
Останалите 30 хиляди лева от парите отпуснати от правителството са за обект „Проектиране изграждането на нов кооперативен пазар и паркова зона за обществено ползване, паркови атракции и детска площадка”. Ще се извършат проучвателни и проектни работи за изграждането на нов кооперативен пазар и паркова зона за обществено ползване, паркови атракции и детска площадка, включително и съгласувателни процедури.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини