Оранжев код за опасно време! Днес ще има значителни валежи, над 1700 метра - сняг

Смолян е една от четирите области, за които е обявен оранжев код за опасно време. В още седем области кодът е жълт. В Смолянско се очакват значителни валежи от дъжд, над около 1700 метра надморска височина ще вали сняг. Очакваните количества са между 30 и 60 литра на кв.м. Температурите са над нулата, максималните през деня ще достигнат 7 градуса.

До сутринта ще е предимно облачно, главно в западните райони с валежи от дъжд. В Източна България ще духа слаб, в планините – до умерен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°. През деня валежите в западните райони ще продължат, а след обяд и вечерта ще обхванат и Централна България. До обяд в западната част на Дунавската равнина ще е почти тихо и ще е мъгливо, но след обяд ще се появи слаб северозападен вятър и с него видимостта ще се подобри. В източната половина на страната и крайните южни райони ще духа до умерен, след обяд временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 5°-6° в северозападните райони до към 15°-16° в източните. През нощта срещу вторник все още ще
превалява, но предимно слабо и от запад на изток валежите ще спират.

Над планините ще е облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Отначало в планините в Западна България, а около и след обяд и в Родопския масив валежите ще се усилят и ще са значителни по количество. Ще духа силен, временно бурен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини