Великобритания с най-голям ръст на починалите от Ковид-19 от април и рекорден брой новозаразени

Великобритания регистрира повече от 1000 починали от Ковид-19 за денонощие за първи път от април в момент, когато правителството се опитва да се справи в новия, по-заразен щам на коронавируса, който за пръв път бе установен именно в Обединеното кралство, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Четирите съставни части на Обединеното кралство регистрираха днес 1041 смъртни случая и рекордните 62 322 новозаразени с Ковид-19 за последните 24 часа, сочат официални данни. За последен път подобни числа бяха отчетени в пика на пролетната вълна на епидемията, а рекордът на починалите - 1224 души, бе установен на 21 април, припомня ТАСС.

Тези числа са още едно мрачно напомняне за сериозността на кризата в момент, когато Англия и Шотландия въведоха нова карантина тази седмица и на гражданите бе наредено да си останат у дома.

През предишния ден бяха регистрирани 60 916 новозаразени и 830 починали от Ковид-19. Великобритания е сред най-тежко засегнатите страни от пандемията с най-голям общ брой на смъртните случаи от Ковид-19 в Европа, отбелязва Ройтерс.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини