И в Мадан обявиха частично бедствено положение,наводнени и прекъснати са улици и махали! Кметът призова всички с техника да помагат

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов  обяви частично бедствено положение за част от територията на общината. Пропаднали са подпорни стени и свлачища, които са затворили улици и пътища в общината. Сред тях са  “Туристическа“, “Родопи“,общински път с. Чурка - с. Ловци ,пътят с. Шаренска – с. Крайна – с. Върба .

  Нанесени щети на пътната мрежа, провокирана асфалтова настилка, изнесени и прекъснати черни пътища, наноси от пясък и баластра, които спират проходимостта на пътната мрежа до населеното място и затваря достъпа до жилищата на живущите в посочените села и улици.

При евентуални спешни случаи е прекъснат достъпа до населените места и улици по основните пътища.

Съществува реална невъзможност населението в посочените села и улици, да бъде обслужвано с продукти от първа необходимост и невъзможност и невъзможност при необходимост да се предостави спешна медицинска помощ.

Щабът за координиране на спасителните и неотложни аварийно- възстановителни работи преминава в непрекъснат режим на работа.

Мярката е предприета заради влошената метеорологична обстановка, възникнала в резултат на падането на обилни валежи от дъжд и наводнения от вчера.  

Призовават се физически и юридически лица, разполагащи с подходяща техника да се включат в разчистването на пътищата в община Мадан за осигуряване на нормална проходимост до посочените населени места и улици, като се активират и мобилизационните групи, приложени към общинския план за защита при бедствие.
Да се работи приоритетно за спасяване на изпаднали в аварийна ситуация хора, осигуряване на достъпа до жилищата, както и на лекарства, гориво и продукти от първа необходимост.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини