Баните се готви за частични избори за кмет, насрочени са за 28 февруари

Община Баните се готви за частични избори за кмет. С Указ на президента те са насрочени за 28 февруари. До тях се стигна след трагичната смърт на кмета Милен Белчев, починал след усложнения от Ковид-19.
Временно изпълняващата длъжността кмет Зорка Маджарова вече покани представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44 НС и партии и коалиции, които имат членове в Европейския парламент на консултации за определяне състава на секционни избирателни комисии в община Баните. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции. Срещата-консултация ще се проведе в административната сграда на Община Баните на 25.01.2021 година (понеделник) от 14:00 часа.
Ще се гласува в общо 16 секции на територията на общината. По две секции са образувани в Баните и Давидково, по една са в Оряховец, Вишнево, Гълъбово, Траве, Дрянка, Малка Арда, Кръстатица, Стърница, Босилково, Загражден, Глогино и Вълчан дол. Избирателите от Сливка ще гласуват в Гълъбово. Избирателите от Дебеляново ще гласуват в секция № 10 в Давидково. Избирателите от Две тополи, Рибен дол, Планинско и Малко Крушево ще гласуват в Загражден.
28 януари пък е крайният срок за регистрация на кандидати за участие в местния вот.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини