Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” с кампания за ранно пенсиониране на учителите без да губят добавките от Пенсионния фонд

Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” започва кампания за ранно пенсиониране на учителите без да губят добавките от Учителския пенсионен фонд. Във фонда в момента има 600 млн.лв.от вноските на преподавателите. В случай, че учителя се пенсионира по рано от навършената за пенсия възраст ,той губи тази надбавка,а тя е около 200 лв. От „Подкрепа” ще настояват за законодателни инициативи, които да премахнат тази рестрикция. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” д-р Юлиян Петров. Той посочи,че в правителството има позитивна нагласа.

Петров каза,че вече синдикатът е извоювал една победа. Учителите могат да се пенсионират по-рано без за това да ги задължават  директорите. Според новия текст в нормативната уредба, преподавателите могат да излизат в пенсия три години по рано от установения за трета категория труд.Досега можеха но пожизнено се лишаваха от добавката.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3/
    3/4
    1 0
    09:37, 20 яну 2021
    Юлияне,най-важното е стартовата заплата за учителите да стане 1000евро,за да настигнем някои европейски страни!/5000евро е заплатата на учител в Германия/
  • 2
    Ро
    РОДИТЕЛ
    0 0
    13:35, 20 яну 2021
    Учителите не заслужават това внимания в българия. Защото повечето повъърхностно си гледат работата. Много много от тях обръщат внимание за частните им уроци и с това злоупотребяват изключително. Който ходи на подобни уроци получава хубави бележки и обратното защото е комерсиално. Второ много учители реално работят по 3-4-най много 5 учебни часа на ден.-останалото време е за самоподготовка в къщи което е абсолютна длоупотреба за да могат да карат час пром или лични работи. Много от тях формално си гледат работата.
    Следователно, болшинството от това съсловие не заслужават подобни привилегии.
Последни новини