Горчивият шоколад ни засища по-лесно и ни пази от хипертония

Искате да отслабнете? Датски диетолози ни съветват да хапваме горчив шоколад, тъй като той намалява влечението към сладко и мазно и е пълен с антиоксиданти, които разрушават основните помощници на стареенето – свободните радикали.

Според учените хапването на горчив шоколад е безценно за липсата на качени килограми след празници. Освен всичко друго горчивият шоколад кара тялото да се чувства много по-заситено, отколкото когато ядем млечен шоколад. За да се сравнят ефектите от двата вида шоколад, 16 млади здрави мъже били подложени на глад в продължение на 12 часа.

Нещо повече - горчивият шоколад помага при профилактиката на хипертония, твърдят учени, които открили как този десерт предпазва от развитие на болестта. Според последните изследвания, горчивият шоколад помага да се подобри сърдечната и мозъчната дейност, тъй като в него се съдържат съдържа флавоноиди, които имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства

Благодарение на този продукт може да бъде свалено кръвното налягане и да се увеличи нивото на „добрия” холестерин. Учените подчертават, че шоколадът влияе отчасти и на намаляването на риска от възникването на тромби и инсулти.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини