Германия регистрира намаляване на заразените с коронавирус на седмична база

Германия регистрира намаляване на броя на случаите на заразяване с коронавирус за една седмица, съобщи днес институтът за инфекциозни заболявания "Роберт Кох", цитиран от ДПА.

Броят на новите заразени на сто хиляди души в рамките на седем дни е 119, което е най-ниската стойност от 1 ноември. През последните десет дни има тенденция този показател да намалява. На 22 декември те бяха 197,6.

Въпреки тази тенденция ситуацията в германските провинции е различна: с най-много новозаразени на сто хиляди души за седем дни са Тюрингия /225/ и Бранденбург /203,3/. Най-ниска е тази стойност в провинция Бремен - 76,6.

Германските здравни власти регистрираха днес 20 398 нови случая на заразяване с коронавирус за последните 24 часа, с които общият брой на заразените в Германия достигна 2 088 400. Новите смъртни случаи през последното денонощие са 1013, тоест общият брой на починалите от вируса вече е 49 783.

Германските власти удължиха срока на ограничителните мерки във връзка с коронавируса, по силата на които училищата и магазините, които не продават стоки от първа необходимост, са затворени до 14 февруари.

Германия може да бъде принудена да затвори границите си, ако съседите й не предприемат мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, заяви днес пред телевизия А Ер Де Хелге Браун, началничката на канцеларията на канцлера Ангела Меркел, предаде Ройтерс. Браун изтъкна, че е важно разпространението на вируса да бъде овладяно, за да може страните да се предпазят от нови, по-заразни негови щамове.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини