Стартира първото официално онлайн първенство по футбол в България

По-възрастните може и да смятат, че играенето на видео игри е лошо, но всъщност не е точно така.

Е, разбира се, когато се прекалява, всичко е вредно. В днешно време обаче геймърите могат да изкарват доста пари, докато правят това, което обичат - да играят на любимата си игра.

Това си е същинска сбъдната мечта, а у нас феновете на футбола и в частност тези на FIFA имат повод за радост, защото стартира eFIRST LEAGUE - първото официално българско първенство по футбол.

Турнирът ще се осъществи благодарение на Български Футболен Съюз и компаниите Спортс Мениджмънт България и Кий Ивентс енд Комуникейшън. Планирано е да се проведат 14 квалификационни рунда.

Те ще определят и 14 от най-добрите играчи, които ще сформират отбори. Всеки от отборите ще се бори за голямата награда от 3000 лева и две места в европейските плейофни баражи за EA SPORTS FIFA 21.

Квалификациите започват на 16 февруари, а големият финал е предвиден за 15 и 16 май. Турнирът ще се проведе изцяло онлайн, като участниците трябва да имат навършени 16 години. 

Добрите новини обаче не спират. За първи път БФС ще има възможността да определи национален отбор по EA SPORTS FIFA21, който да се включи в квалификациите за FIFAe Nations Series, предвидени за август тази година.

Сезер Сабриев и Иван Чуров, които спечелиха всички по-големи турнири у нас през последните години, ще са част от отбора. Третият им съотборник пък ще се излъчи след провеждането на специален за целта турнир.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини