Ще ремонтират покрива на театъра. Правителството отпусна 285 000 лева на община Смолян

На днешното редовно заседание Правителството подпомогна община Смолян с 285 000 лв. Със сумата ще се извърши ремонт на покрива на сградата на Родопския драматичен театър. „Нашата община е високопланинска и имаме 86 населени места, 486 км е общинската пътна мрежа без улиците на селата и града“, отбеляза кметът на Смолян Николай Мелемов пред министър-председателя Борисов, подчертавайки значението на всяка една финансова подкрепа от страна на правителството.

Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, училища, образование, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически спектър. Точно така ще продължим да работим и да помагаме“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на кабинета, на което правителството отпусна 8,7 млн. лв. по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово.

Премиерът Борисов подчерта, че активно ще продължи подкрепата за всички общини в България, а в последните години се поставя акцент върху финансирането на проекти, важни за жителите на Северозапада, Севера и Родопите.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини