Отново предупреждение за силен вятър, но ще преобладава слънчево време

За днес отново е обявено предупреждение от първа степен (жълт код) в цялата страна за силен вятър. В Смолянска област ще духа силен север-северозападен вятър със средна скорост 14-19 m/s и пориви до 25 m/s. Вечерта ще започне да отслабва. Температурите в ранното утро са под нулата, минус 3 градуса показват термометрите, но заради вятъра се усещат като минус 8. През деня ще се изясни до слънчево време, но максималната температура ще достигне до едва 4 градуса.

Днес в страната ще остане ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Облачността от запад ще продължи да намалява, но в източните райони ще е все още значителна, ще има валежи, предимно от сняг. В североизточните райони има условия за виелици и навявания. Преди обяд валежите ще спрат, облачността почти над цялата страна ще намалее и ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°.

Над планините облачността ще намалява. До обяд валежите ще спрат и ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - минус 12°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини