Семейство Оковски: Вече 20 месеца няма отговор на жалбата ни, умишлено ли се бави прокуратурата!?

Изображение 1 от 2

    Семейство Светла и Асен Оковски се обърнаха към СмолянБгвести, за да поставят нерешен до този момент проблем. Двамата притежават два самостоятелни обекта - офис и стая в сградата на хотел Смолян. От почти две години водата в обектите е спряна, неизвестно от кого. Накратко историята: Водата е спряна от "неизвестно лице". "ВиК" отрича да е спирало водата, а другият собственик на сградата - "Гранд Хотел Смолян" ООД казва, че именно "ВиК" е спряло водата, поради неплатени сметки, разказва Асен Оковски. "Нашите сметки са били винаги изрядно плащани и ние нямаме никакви забележки от страна на "ВиК", че не сме си плащали сметките, но въпреки това водата ни е спряна. Като "праведни граждани" ние се обърнахме към прокуратурата за помощ и изясняване на ситуацията, но прокуратурата точи това "митично разследване" вече почти две години и не излиза със становище има ли или няма някакво престъпление или самоуправство", каза Оковски. Той ми предостави и всички документи, свързани с проблема - жалби до "ВиК" и отговорът на дружеството, че, цитирам: "ВиК" Смолян не е спирало водоподаването към сградата на
    бул. "България" 3. Съгласно Наредба 4 (за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на ВиК системи) ние носим отговорност до общия водомер на сградата. След общия водомер отговорността е на собствениците на сградата."
    Семейство Оковски подават жалба до Районна прокуратура - Смолян със съответния входящ номер от 7 юни 2019 г. Молбата им е да се изясни кой е спрял водата и защо. "Все още вярваме в правото в нашата държава и се питаме: умишлено ли се бави прокуратурата, та вече 20 месеца нямаме отговор", казва Асен Оковски.
    Обърнах се с този въпрос към окръжния прокурор Недко Симов. След като провери случая, окръжният прокурор сподели в телефонен разговор, че по жалбата на семейство Оковски "в Районна прокуратура - Смолян има образувано досъдебно производство от месец декември 2019 г. Извършени са множество процесуално-следствени действия, но производството още не е приключило и няма привлечен обвиняем." Окръжният прокурор е дал указание и се ангажира, че в най-кратък срок ще има решение по казуса. СмолянБгвести ще продължи да следи случая.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини