Ресторантът с побоя на Пампорово отива на прокурор,лифтове също са с по два акта за нарушения

Ресторънтът в курорта Пампорово, станал известен с побой между компании, ще бъде даден на прокурор. Това заяви шефът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева. Тя съобщи, че заведението е добре познато на инспекторите с неспазване на противоепидемичните мерки. Собствениците на ресторанта вече имали  издадени два акта за работа на заведението след 22.00 часа. "Актовете обаче още не са станали наказателни постановления, но законът предвижда от петстотин  до две хиляди лева санкции за този вид нарушение. Имаме още две фирми, които имат издадени по два акта и следва също да бъдат дадени на прокурор за неспазване на мерките, каза д-р Кубатева. Тя поясни, че става въпрос за лифтове и заведение в курорта Пампорово .
 
Припомняме ви,че на  13.02.2021г. около 00:30 часа на тел.112 в РУ-Чепеларе е получен сигнал за сбиване между две компании в ресторант на хотел, намиращ се в КК Пампорово. При сбиването е пострадал  27-годишен мъж от гр.Сопот. При пристигането на униформените обаче в заведението е нямало никой освен пребития мъж, който бил със счупен крак. Персоналът и клиентите на хотела отричали да е имало хора в заведението след 22.00 часа.  Всички замесени в случая запазили пълно мълчание, включително и пострадалия младеж. Все още изясняваме самоличността на присъствалите на инцидента, обясни директорът на смолянската полиция ст. комисар Николай Димов. Образувано е досъдебно производство, води се разследване по случая.
 
В инспекцията получавали най-много сигнали за неспазване на мерките  в комплекса Пампорово и градските автобуси. През последните две седмици са извършени 139 проверки като 42 са в заведения за обществено хранене, 14 в автобуси. Проверяващите са издали 24 акта за струпване на хора, неспазване на работно време и неносене на предпазни маски. Струпване на хора са допуснали и джипита пред кабинетите си, което наложило среща с общопрактикуващите лекари в града, допълни още д-р Кубатева. По сигнали на медии и граждани направили проверки в градските автобуси между 16.00 и 18.00 часа. Автобусите обаче по време на проверките се оказали големи и нямало струпване на хора. Глобили само един човек за това, че бил без маска в рейса. "Капацитетът на инспекцията е ограничен и ние не можем денонощно да сме по обектите, за това разчитаме много на самоконтрола на хората, както и на гражданския контрол, подчерта Кубатева.
 
Анелия Веселинова
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини