Двойно по-голяма издръжка за администрацията и повече пари за здравеопазване в новия бюджет на Община Смолян

Рекордните 74 точки ще разглежда ОС-Смолян на редовно заседение на 25-ти февруари т.г Най-важната точка, касаеща смолянчани е оставена сред  последните . Става въпрос за разглеждане на Бюджета на общината за 2021 г. Това обаче не е прецедент , напротив вече се е превърнало в практика обществено значимите въпроси да се разглеждат в края на заседанията . От докладната за бюджета става ясно, че кмета Николай Мелемов е заложил като рамка за бюджета сумата от 67 774 917 лева, което всъщност до сега е най-голямата сума залагана през годините назад. Според разчетите почти двойно се предвижда да скочи издръжката на общинската  администрация-  от 1 830 000 лв. на 2 205 500 лв. 

Заплатите на кметовете и наместниците са 718 700 лв., а издръжката на чиновниците в администрацията  ще коства милион и половина   лева. В докладната Мелемов и екипа му искат подкрепа от съветниците също за  повече средства за здравеопазване в общината и по конкретно 883 423 лева, като близо 374 хил лева са заложени за обслужване на здравни кабинети.

На предстоящото заседание на общинските съветници ще им се наложи да избират още в началото на сесията зам.председател. Причината за това са здравословни проблеми, които възпрепятстват председателят Венера Аръчкова да е на стола си на 25-ти февруари. Ако се стигне до избор на неин заместник, съветнците според правилника ще трябва да гласуват явно, като кандидата трябва да получи подкрепата на повече от половината от всички съветници. Припомняме ви, че СмолянБГвести излъчва на живо всички общински заседания

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини