Осъдиха бившият управител на "Виастройинженеринг"" Марио Куцев за укриване на данъци. Съдът поиска глоба и конфискация на колите му

Бившият управител на "Виастройинженеринг" Марио Куцев бе осъден от смолянския Окръжен съд за укриване на данъци. Според магистратите той освен, че е укрил данъци е използвал документи с невярно съдържание, сред които "кухи" фактури. За това си деяние 45-годишният гурбетчия бе осъден на три години условно с тригодишен изпитателен срок. Съдът поиска и конфискация на 1/2 на два негови автомобила. Куцев ще трябва да плати още 38 340 лева като обезщетение на финансовото министерство за нанесените имуществени вреди. Присъдата  подлежи на обжалване пред пловдивския Апелативен съд. 

Обвинението е за периода от 15.10.2012 г. до 14.06.2013 г., когато фирмата на Куцев е била подизпълнител на „Виастройинженеринг”, извършваща реконструкцията на пътя Асеновград – Чепеларе. Според обвинението Куцев е избегнал установяването и плащането на 38 340,72 лв. ДДС

Според обвинението схемата била следната :"Виастройинженеринг” наема фирмата на Куцев за подизпълнител на строителния обект. Той обаче регистрирал още три фирми с трима фиктивни управители. Това бил начин да се избегне плащането на ДДС.

Разследването срещу смолянчанина е започнало по сигнал на НАП след извършена данъчна ревизия.

"Виастройинженеринг" стана известна в медийното пространство с недоволството на десетки строителни работници. Те негодуваха за това, че от фирмата не им платили заплати, които си изработили по строителните площадки.  Много заведоха дела с надеждата да получат парите си  за различен период от време. 

Пред  "Отзвук" Марио Куцев бе категоричен, че не се смята за виновен и ще обжалва решението на Окръжния съд.

Освен с участието си в строителния бранш Куцев е познат на смолянчани с активната си гражданска позиция в социалните мрежи по почти всички въпроси и проблеми на региона, а и не само. От години работи и живее в Нидерландия със семейството си. 

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини