Кътове за знания и организационно учене бяха създадени в училището в Смилян

Изображение 1 от 4

    Със средства в размер на 6 000 лв. по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Смилян създаде кътове за знания и организационно учене. До момента са реализирани доста дейности. Сред тях е създаване на благоприятна работна среда, която насърчава инициативността и иновативността и създава условия за „учене“ един от друг. Със средства по националната програма се обогати библиотечния фонд, като се закупи художествена и учебна литература за 1 500 лв. Дейности по проекта, свързани с реализиране на разнообразни образователни манипулации, свързани с начините на преподаване с учениците от 5 клас представи Вили Паликарова, учител по български език и литература, която е завършила СУ „Климент Охридски“, специалност българска филология и за първа година работи в областта на образователната сфера в смилянското училище. Неин наставник от началото на учебната година е Елеонора Джикова-Боюклиева, на длъжност старши учител. Приемственост между начален и прогимназиален етап чрез стимулиране на творчество и иновационно мислене и осигуряване на подкрепа за организационна промяна на всички нива се реализира при осъществяване на проектните дейности. Съвместни дейности реализираха учителите от начален етап на учениците от 5 клас Даниела Хаджиева и Росица Боранска, заедно с Вили Паликарова. Екипната работа и целенасочено взаимодействие между учителите, които преподават в пети клас и началните учители позволи да се създаде позитивна образователна среда за ученолюбивите петокласници.
    Училищният колектив от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Смилян участва с проектни предложения и се класира по всички национални програми през 2020 година, по които са имали право да кандидатстваме. По проекти и национални програми през 2020 година в училището са постъпили допълнителни средства в размер на 212 791 лв.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ис
      Истината
      1 0
      14:32, 22 фев 2021
      В това нашарено кичозно помещение ще се носят ли шалвари и ще се изучава ли арабски? Щото все пак радикализираните в региона вече са прекалено много.
    Последни новини