И днес заразени учители и персонал от школа и детска градина, 45 деца са под карантина

Регистрираните нови лица с Ковид-19 в областта са тридесет и осем, на възраст от 21 до 80 г., от общините: Смолян – 20; Златоград – 4; Чепеларе, Мадан и Рудозем – по 3; Девин и Неделино – по 2; Доспат – 1. Положителни са двама учители от общините Чепеларе и Рудозем. 45 ученици са поставени под карантина и продължават обучение в електронна среда. Позитивно е и едно лице от пом. персонал на детско заведение в община Смолян, контактни са 8 деца и 3-ма от персонала.

Петнадесет са хоспитализирани – десет в МБАЛ-Смолян, по двама в болниците в Мадан и Златоград, един в МБАЛ-Девин. Двадесет и трима са на домашно лечение и изолация. Епидемиологичното проучване продължава.

Излекувани през вчерашния ден са 6 лица и дехоспитализирани 9 пациенти.На 10.03.21 г. в областта са направени 54 ваксинации с първа доза. Общият брой извършени ваксинации до момента е 4442. Ваксинационният процес продължава.

Жена на 72 г. от община Мадан, с придружаващи сърдечно и онкологично заболявания, е починала в областната болница. Изказваме съболезнования на близките!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини