Павел Вълнев и Цветанов: Ние сме реалната алтернатива на сегашното управление

Изображение 1 от 4

    "Републиканци за България" завършиха с пресконференция в Смолян първата си предизборна обиколка в региона. Председателят Цветан Цветанов и зам.-председателят на партията Павел Вълнев, придружени от кандидатите за народни представители от листата за Смолянски избирателен район, в рамките на три дни посетиха Доспат, Борино, Девин и Смолян.
    На пресконференцията беше представена пълната листа от осем души.
    Водач на листата е Димитър Трендафилов. Като доайен той подчерта, че средната възраст на хората в листата е 41 години. "Аз съм най-възрастният и дърпам годините нагоре. Листата е много млада, балансирана. Разпознаваеми са, местни хора. Нито един не е спуснат отгоре“, каза Трендафилов.
    Втори в листата на ПП „Републиканци за България“ е Асен Черешаров от Златоград. Той заяви, че не се възприема като политик, а като експерт.
    „По дефиниция нашето поколение често именуваме като изгубено. Много хора от моето поколение са без работа или са в чужбина. Държавата като че ли забрави, че да си българин у дома и българин в чужбина е едно и също. Примерът на Вълнев и на Цветанов е много увличащ", каза Черешаров.
    "Благодаря, че ми се гласува доверие, аз изповядвам същите принципи като г-н Вълнев", каза третата в листата - Милена Гайдарова от Девин.
    Четвърти в листата е Валери Данаилов – предприемач от Доспат, със собствен бизнес. Пета е Мария Ангьозова – от Чепеларе, преподавател в училището в с. Павелско.
    Шести е икономистът Идриз Шабанов от Девин, който има един мандат като кмет на село Гьоврен в периода 2011- 2015 г. В момента работи като началник отдел в БКС към община Девин.
    Седми е Венцислав Шишков, който е бил кмет на Вишнево.
    Осма е Деница Кисьова.
    „Републиканци за България“ представиха и програмата, с която тръгват към победа в предстоящите избори. Зам.- председателят на партията Павел Вълнев, който е от Доспат, но с успешен бизнес в Америка заяви, че се чувства като домакин и в Смолян, защото е учил тук и дори водачът на листата Димитър Трендафилов му е бил преподавател. Вълнев подчерта че го боли като вижда обезлюдяването на родния му край. „Виждам обезлюдяване на целия район. Няма бизнес. Младите хора бягат, работят в големите градове или бягат в чужбина. Мъчно ми е да виждам това. Като представител на Родопите искам да се оживи, да докараме инвестиции, да направим така че младите хора да се завърнат. Това е много трудно в момента, но не е невъзможно. Просто трябва да се работи в тази посока. Много пъти съм стартирал от нулата, не съм получил нищо наготово и все съм успявал да се справя, и то в държава, където има сериозна правила. Това е първото, което трябва да направим в нашата държава, да върнем правилата. Затова нашето мото е "Държава с правила". Да се унищожи корупцията с промяна на съдебната система и електронно управление. Тук всеки ти прави спънки и това води до корупция, електронно управление ще я намали. В същото време това ще намали персонала, ще се освободят средства, бизнесът ще намира хора, от които има нужда. Твърдо сме решили и искаме да променим нещата„, каза Вълнев. По думите му разликата между времето, когато в страната командваше БКП и сегашното време е само в това, че можем да пътуваме свободно. "Едно време БКП мачкаше хората, след това ДПС, а сега ДПС с ГЕРБ са едно. Ние имаме и силите, и уменията да променим това“, заяви Павел Вълнев.
    Върховенство на закона и електронно управление са основните акценти в секторните политики, които предлагат "Републиканци за България. "Ключово за нас, особено в условия на пандемия и при липсата на управленски подход, е адекватна политика за бизнеса", каза от своя страна председателят на партията Цветан Цветанов. Той изброи седем мерки за стабилизиране на държавата. Основното е бърза и масова ваксинация на населението, за да се стабилизира по-бързо икономиката. Принципни са позициите на партията за подкрепа на развитието на Родопите, Странджа и Северозападна България. Приоритет е запазване на плоския данък и разширяване на обхвата на патентния данък, за да се запазят малките и семейни бизнеси. „Трябва да освободим малкия и средния бизнес от административната тежест, за да дадем действително повече свобода и да намалим разходите, които те правят за постоянната промяна на нормативната уредба. Искаме да имаме устойчивост в бъдещите ни политики и най-важното – да има хоризонт за развитието на страната. За нас е ключово да се подготвим за новия финансов програмен период. Ние искаме не да говорим за милиарди, а за коефициент на полезно действие. Защото в развитието на регионите отиват пари, които обаче трябва да имат добавена стойност към кохезионната политика, към тази свързаност. Ние искаме са следваме единствения възможен евроатлантически път за страната ни и активно ще продължим да участваме в инициативата „Три морета“, подчерта още Цветанов. Той заяви, че много хора са искали алтернатива на управлението и тя вече е факт – „Републиканци за България“. Цветанов благодари на Павел Вълнев, тъй като с неговото присъствие могат да се видят успели хора, които се ангажират с политиката на страната. Цветанов каза още, че предстоящите законодателни промени, които иска да направят, включително и конституционни, ще дадат възможност на българи, работещи извън страната, да бъдат и министри, да бъдат номинирани и избирани за народни представители. "Нека в 21-ви век, в 21-ва година да гласуваме с 21 за държава с правила!, призова Цветан Цветанов.

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      От
      От
      2 0
      07:19, 16 мар 2021
      От статуквото си. Не се прави на лисица. Знаем те ! Хитър милиционерски изнудвач и брояч на апартаменти !
    Последни новини