Въпреки уверенията на ЕМА: Две нови жертви след ваксинация с “АстраЗенека”

Здравните власти в Норвегия обявиха втори смъртен случай на пациент, развил тромбоза след ваксинация с препарата на "АстраЗенека". Междувременно в Швеция също съобщиха за техен гражданин, издъхнал от оксфордската ваксина при същите обстоятелства.

До момента Норвегия е регистрирала шест случая след ваксинация с "АстраЗенека" с "необичайна клинична картина", включваща ниско ниво на тромбоцити, съсиреци в кръвоносните съдове и кървене.

Група специалисти от Университетската болница в Осло подчертаха, че тромбозите, които се получават, са реакция от имунния отговор на ваксината и вече трима медици са постъпили в лечебното заведение, единият от които за жалост е издъхнал.

Направихме няколко проучвания, които могат да обяснят клиничния ход на пациентите. Те са в подкрепа на нашата хипотеза, че пациентите са имали силен имунен отговор, който е причинил образуването на антитела, които от своя страна могат да активират тромбоцитите и да провокират тромби, разясни д-р Пал Андре Холме от Университетската болница в Осло.

Въпреки че през вчерашния ден от Европейската агенция на лекарствата (ЕМА) заявиха категорично, че ваксината на "АстраЗенека" е напълно безопасна и ефикасна и препоръчаха използването ѝ да продължи. Така държави като Италия и Испания посочиха, че подновяват имунизацията си с препарата, докато страни като Норвегия, Дания и Швеция обявиха, че на този етап все още няма да подновяват ваксинацията с "АстраЗенека", докато сами не се убедят в нейната безопасност, информира онлайн изданието 20minutos.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    12
    123
    9 -2
    20:07, 19 мар 2021
    А наш боко не му пука за хората.Нали със семейство Майдел направи далавера за комисионата от Астра зенека.
    • Аз
      Аз имам колеги
      0 -2
      10:57, 21 мар 2021
      Дето са решили да се бодат. И нищо не може да ги спре или смути. Навити са като свински опашки да живеят. И чакат спасението- ваксината. Вкъщи имат икона със ваксина и сутрин и вечер и се молят
  • 2
    тези са починали от Ко грипа, не от ваксината
  • 3
    Ее
    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
    5 0
    16:53, 20 мар 2021
    Ептен разочаровахте Бугарина. Той се засили да се боде а вие го отказахте. Мое ли такива лоши работи. Това не е истина. Това е руска хибридна пропаганда.
  • 4
    Аз
    Аз пак да питам
    1 0
    10:24, 21 мар 2021
    Има ли някой който да вярва ,че чиновник с чиновническа заплата дори в европейският парламент където са по- големи да може да спре далаверата на фармацевтичната мафия. Ще ни умерямат я. Иначе тях ще ги уволняват. Мислете с главите си. Не слушайте само тИлИвизора кво ви казва. Там говоренето пак го плаща някой
Последни новини