Решено! Зимният сезон в курорта Пампорово продължава, десетки спасиха работните си места

Сагата с преждевременното закриване на ски-сезона в курорта  се разви в полза на ски-любителите, както и  на десетките които работят там и щяха да останат без работа. На официалната си страница от "Пампорово" АД обявиха, че ски-зоната ще продължи да работи и на практика ски-сезона продължава.
 
След проведено тестово изследване на здравето на служителите, Пампорово АД взе решение ски зона Пампорово да продължи работа при спазване на всички противоепидемиологични мерки, съобщават от дружеството.С цел опазване здравето и живота на всички и с цел намаляване разпространението на болестта в курорта и региона, информираме заинтересованите лица, че от 22 март ще останат да работят следните съоръжения: лифтове №2 Студенец–Снежанка, №5 Малина–Снежанка и №6 Стойките–Снежанка, които обслужват всички отворени и към момента ски писти № 1, 1А, 2, 4А, 5, 5А, 6, 6А, 10, 11 и 12.
От дружеството апелират  всички гости в курорта да спазват противоепидемиологичните мерки, за да запазим здравето и живота, както на туристите, така и на хората ангажирани с обслужването им.
При промяна на обстоятелствата като усложняване на обстановката в страната и региона или при значително нарастване на броя на заболелите служители, дружеството ще преразгледа решението си и своевременно ще информира обществеността за възможността ски зоната да продължи работа.
Припомняме ви в края на работната седмица от акционерното дружество обявиха, че този уикенд ще е последния за ски-сезона в курорта. На това остро реагираха от Сдружение "Заедно за Чепеларе", които в отворено писмо настояваха от ръководството на "Пампорово" АД да променят решението си. В него те недоумяваха кое налага закриването на сезона още повече, че Банско и Боровец продължават да работят, а и здравния министър не е налагал забрана над ски-зоните. В кайна сметка от дужетвото преосмислиха решението си и любителите на зимните спортове ще могат да се възползват от новонатрупалия сняг в курорта.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини