Служителят във фирмата за бързи кредити бил прострелян в главата след скандал

Станимир Иванов-Стамбето е убит с един изстрел от собственика на фирмата за бързи кредити след избухнал скандал между двамата заради финансови проблеми, заявиха на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов и началникът на отдел "Разследване" в Областната дирекция на МВР Валентин Георгиев. 

Окръжната прокуратура в Стара Загора разпореди разследване на убийството на 35-годишен мъж в офис на фирма за бързи кредити в гр. Стара Загора. Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство - престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Жертвата беше простреляна в главата вчера след 17.00 часа. Мъжът е работил за фирмата, но още не установено на какъв договор- граждански или трудов. Не е бил въоръжен.

Задържан е евентуалният извършител на убийството - В. В., на 37 г. Той е направил самопризнания, че при възникнал скандал е прострелял С. И. със законно притежаваното си огнестрелно оръжие - боен пистолет, марка "Берета".

Извършен е оглед на местопроизшествие и свързаните с него претърсване и изземване, при които са иззети вещи с оглед приобщаването им като веществени доказателства по делото. Предстои назначаването на експертизи, които да установят с точност механизма на осъществяване на деянието и причината за настъпване на смъртта на С. И.

В.В. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес материалите по делото ще бъдат докладвани на наблюдаващ прокурор, като предстои повдигане на обвинение и удължаване на срока на задържането му до 72 часа.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини