10-месечно бебе е позитивно на Ковид-19. 17 от новозаразените са в болници

Излекувани от Ковид-19 в областта са 57 лица и дехоспитализирани 24 пациенти.
Регистрираните нови случаи са петдесет и шест, на възраст от 0 до 93 г., от общините: Смолян – 27; Златоград – 11; Девин – 6; Мадан и Чепеларе – по 4; Борино – 3; Рудозем – 1. Позитивни са 10-месечно бебе и потребител от социален център, контактен на потвърден случай, от община Златоград. Те са с леки оплаквания и се лекуват в дома под наблюдение на личен лекар.
Седемнадесет са хоспитализирани – девет в областната болница, петима в МБАЛ-Мадан, двама в МБАЛ-Златоград, един в МБАЛ-Девин. Тридесет и девет са изолирани в дома за 14 дни. Епидемиологичните проучвания продължават.
Петима са починали – трима в областната болница, един в МБАЛ-Мадан и един в дома. Лицата са с придружаващи заболявания, на възраст от 66 до 89 г. Трима са от община Смолян, двама от община Мадан. Изказваме съболезнования на близките.
На 30.03.21г. са извършени 147 ваксинации в областта. Общият брой ваксинации е 5960, а при 983 лица ваксинационният процес е завършен.
Днес (31.03.21г.) от 15 до 17 часа РЗИ-Смолян отваря "зелен коридор" за ваксиниране с препарата на „АстраЗенека“. Желаещите, без значение в коя фаза на Националния ваксинационен план попадат, могат да се възползват, като единственото условие е да нямат симптоми на инфекция и контакт с позитивни на Ковид-19.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини