7-ми април - Световен ден на здравето

7-ми април е професионален празник на работещите в сферата на здравеопазването.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СКЪПИ КОЛЕГИ,
Вече една година, в условията на пандемия, сме подложени на тежки изпитания. Отдадохме времето и себе си в полза на здравето на хората и посрещаме празника с професионално удовлетворение.
В настоящата напрегната епидемична обстановка няма време за празнуване, но признанието на труда ни от обществото ни дава усещането за празник и сили да продължаваме.
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
В деня на здравето, нека осмислим значимостта на здравето и че то изисква грижа и споделена отговорност.
На всички пожелавам търпение и увереност, че заедно ще се справим с предизвикателствата.
Бъдете здрави и се радвайте на живота, въпреки всичко.
Това се казва в обръщението на директора на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева.

Поздравление към лекарите и всички работещи в сферата на здравеопазването отправи и областният управител Недялко Славов. В него се казва: "Измина една нелека година! Пандемията от COVID-19 изправи човечеството пред нови и непознати изпитания, напомни ни, че най-важно е здравето и цялото общество носим отговорност за опазването му! То не ни е даденост и трябва да
полагаме ежедневни усилия за доброто си физическо и психическо състояние, в което, със своите знания, опит и здравни съвети, ни помагате вие!
Използвам случая да изразя уважението си към денонощните усилия, които полагате във високохуманната си работа! Благодаря ви за доброто взаимодействие помежду ни и с другите институции, което имаме през годините съвместна работа, и което е особено ползотворно при вземането на важни решения в извънредни ситуации! Уверен съм, че благодарение на вашия висок професионализъм, адекватната и навременна реакция на здравните власти, осъзнатото и разумно поведение на обществото, скоро ще преодолеем
пандемията и ще се върнем към нормалното си ежедневие!               
Пожелавам здраве и благоденствие за вас и близките ви, повече радостни дни и добри новини! Много сили, желание и удовлетворение от труда ви, с които да продължавате да се грижите за здравето на българската нация!"

                      

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Здравеопазването иска компетентност , експертиза, а не кипрене и статистика ,която и чистачката на рзи може да представи. Погледни ужасяващата смъртност в областа , прочети оценките на евро специалистите които определят като основна причина за високата заболеваемост и смъртност в смолян лошите здравни грижи и болнични условия.
Последни новини