В Момчиловци приканват да се регистрират кучетата и да се разчистят общинските терени

От кметството в Момчиловци приканиха собствениците на кучета да ги регистрират. Наложило се, заради спорове между съседи. От кметството припомнят наредбата на община Смолян, според която кучетата навършили 6-месечна възраст следва да се представят на ветеринарен лекар за официална идентификация и поставяне на чип и издаване на паспорт. Собствениците трябва да вземат мерки съответното животно да не създава опасност за хора или други животни. Оказва се, че собствениците на домашни любимци и други
кучета, отглеждани за служебни, ловни и други цели, са длъжни да ги пререгистрират ежегодно в общинска администрация и заплащат съответната такса от 20 лева. Освободени от таксата има, но кои са те, четете в наредбата. Независимо дали има такса или не, кучето трябва да се регистрира.
От кметството допълват още, че в срок до 20 април трябва да се премахнат от тротоарите, уличните платна и терените общинска собственост всички дърва, складирани строителни и други материали, както и излезлите от употреба автомобили. След 20 април ще се начислява такса за ползване на общински терен.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иван Петров
    2 0
    16:30, 9 апр 2021
    Ха ХА това няма да стане... Измислено туристическо село. Дърва и боклуци навсякъде.
Последни новини