Облачно, ветровито и с валежи на 14 април

Жълт код за значителни валежи и силен вятър e обявен в 14 области. Смолян не е сред тях. Температурата в ранното утро е 3 градуса над нулата. През деня ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Максималната температура ще достигне 11 градуса.

Днес северозападният вятър ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. На много места ще има валежи, но още сутринта от северозапад ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява. В Източна и Южна България, където валежите ще са почти през целия ден, ще има и гръмотевици. Условията за градушки остават. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°.

В планините ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Ще има значителна облачност и валежи от дъжд, над 1500 метра от сняг, но с понижението на температурите през деня тази граница ще се снижи. До края на деня валежите в повечето райони ще спрат, с изключение на Родопите, а облачността ще се разкъса. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – минус 2°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини