Пълно единодушие: Приеха създаването на комисия за проверка на управлението на Бойко Борисов

Народното събрание прие в петък проект на решение за създаването на Временна комисия по проверка при разходването на средства от Министерския съвет и дружествата с повече от 50 на сто държавно участие за последните десет години.

Проекторешението за създаването на комисията бе гласувано с 214 гласа "за".

Първоначалният проект на решение с вносител ПГ "Изправи се! Мутри вън!" предвиждаше създаване на Временна комисия по ревизия при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата и дружествата с повече от 50 на сто държавно участие за последните четири години. В хода на дискусията Йордан Цонев направи редакционно предложение, комисията да направи проверка, а не ревизия, тъй като парламентът няма такива правомощия. Депутатите приеха и друга редакционна поправка, направена от Цонев, от обхвата на проверка да бъдат изключени пенсионните дружества и тяхното състояние, тъй като въпросните дружества вече са били подложени на стрес тестове от страна на европейските институции и освен това представляват частна собственост.

По предложение на Румен Христов от ПГ "ГЕРБ - СДС" депутатите приеха вместо последните четири години комисията да направи проверка за последните десет години.

Депутатите отхвърлиха предложението на председателя на ПГ "БСП за България" Корнелия Нинова до избирането на нов Министерски съвет, парламентът да наложи мораториум върху отдаването на концесии, продажба на държавни и общински болници и назначение в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50 процента държавно участие. От парламентарните групи на ДПС и "Демократична България" посочиха, че е добре мораториумът да бъде в отделно проекторешение. Нинова каза, че е готова да го внесе идната седмица.

Мая Манолова, избрана със 147 гласа "за" и 1 "въздържал се", оглави временната комисия за проверка. Заместник-председател стана Георги Георгиев от "Има такъв народ". От ГЕРБ поискаха разделно гласуване на председателя и на състава на комисията. Съставът на комисията беше одобрен с 217 гласа "за". За членове бяха избрани 16 депутати - по трима от ГЕРБ-СДС, "БСП за България", ДПС и "Демократична България" и по двама от "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ве
  Велизар Енчев
  7 -3
  15:28, 16 апр 2021
  В НС току-що имаше политическо земетресение. Срещу предложението на Корнелия Нинова за мораториум върху раздаваните от кабинета в оставка концесии за стотици милиони гласуваха… „Има такъв народ“, Изправи се, мутри вън и Да България. Така падна първата маска на партията на Слави Трифонов. След прегласуване партиите на Трифонов, Манолова и Христо Иванов гласуваха „въздържал се“, но картите паднаха. В крайна сметка мораториумът не мина.
  Трифонов, Манолова и Иванов, кого обслужихте с вота си и срещу какво? Всички, гласували за тези три партии на 4 април, да си посипят главата с пепел. Публично ви продават на наши и чужди концесионери!
  Следващата седмица Корнелия Нинова внася мораториума в отделен закон. Да видим дали пак ли ще го отхвърлят.
  Колко бързо умират илюзиите!
 • 2
  Ан
  Анна
  7 -2
  15:35, 16 апр 2021
  Сформират комисия за 3 месеца за проверка на всичко съмнително като сделки, договори и т.н. подписани от ГЕРБ по време на тяхното управление.
  Искам да припомня, че ГЕРБ също състави такава комисия след встъпването в длъжност 2009 г., която трябваше да провери Тройната коалиция. Не видяхме нищо от тази комисия, нито тогава, нито сега.
  Едни и същи номера ни въртят и вече прилича абсолютно на проверка в кои далавери да се намушим ние, вместо те.
  3 месеца са нужни само за една от далаверите им да речем с пътното строителство. Не си ли научихме урока, бе хора? Защо позволяваме да ни играят едно и също едни и същи.
 • 3
  Ко
  кондор
  3 -3
  13:39, 17 апр 2021
  Комуняги и все остальная сволоч се съюзиха.Нали щеше да се прави ревизия на прехода? На Станишев, на Костов, на Доган и на Б.Б. Най-голямото разграбване беше при приватизациите и при фалитите на банките. Е-хей!-не сме забравили!
  В момента едни мутри сменят други мутри. Ще видите, че ще променят и закона за хазартните игри, за да може и Божков да се върне на бял кон.
  О, неразумний юроде, поради что гласува така?-би възкликнал и Паисий.

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини