Медицинска сестра, санитари и учителка са сред 45 новозаразени, 7 са починали

За последното денонощие на територията на област Хасково са регистрирани 45 нови случая на коронавирусна инфекция, седем починали, 111 излекувани и са поставени 406 дози ваксина, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Разпределението на положителни лица по общини е: Хасково – 20; Димитровград – 5; Харманли – 2; Свиленград – 8; Тополовград – 2; Минерални бани – 1; Минерални бани – 1; Ивайловград – 6.

Сред положителните лица са една медицинска сестра и двама санитари от МБАЛ – Димитровград, както и учителка от СУ „Христо Ботев” - Ивайловград, поради което под карантина са поставени ученици от VI A клас.

Починали са:

жена на 66 години от община Хасково;

жена на 61 години от община Димитровград;

мъж на 75 години от община Харманли;

жена на 73 години от община Свиленград;

мъж на 81 години от община Свиленград;

жена на 62 години от община Свиленград;

мъж на 57 години от община Любимец;

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 9120. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 269. От началото на пандемията са починали 566 души от областта, а напълно излекувани са 6915 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Х
    х
    7 -2
    14:27, 17 апр 2021
    На някои им пука. Пък на други злобни кучки, дето тормозят цели колективи и отричат болестта - не им пука. Такива прости кратуни и да ги избоде в очите Короната - пак не я признават за болест. Даже и като виждат, че хора измират от болестта и че заболяването е сериозно - пак не могат да понесат този "заговор" срещу професионализма им! Единственото което спира Короната е 100 нюанса чиста злоба - през нея никой вирус не може да пробии!
  • 2
    Р
    Р
    3 -2
    14:44, 17 апр 2021
    Цяла Европа заболяването се е увеличило в България намалява ееее това е от мерките!
Последни новини