Триста фенове подкрепиха "Родопа" срещу "Борислав" 2009

При резултат 1:1 завърши двубоят между "Родопа" (Смолян) и "Борислав 2009" (Първомай). Срещата от 28-ият кръг от първенството на "Трета лига" - Югоизточна група се игра днес на Стадион "Септември" в смолянският квартал "Райково".
Головете са дело на Адриан Сюрджиев за домакините в началото на първото полувреме и Мартин Здравчев за гостите в края на двубоя.
Срещата започна доста динамично, като първи до сериозно положение пред противниковата врата изработиха играчите от Първомай още в 9-та минута. Само две минути по-късно капитанът на "Родопа" Теодор Стефанов изпрати застрашително топката към вратата на Димитров. Последваха още няколко разменени положения пред двете врати, като в 16-та минута домакините успяха да открият резултата. До гола се стигна след корнер от ляво на вратата на "Борислав 2009" изпълнен от Стефанов. Стражът на гостите успя да избие топката, но тя бе върната в посока на вратата му от Елмир Мустански с глава, след което Адриан Сюрджиев вкара коженото гълбо в мрежата на гостите. В 22-та минута вратарят на домакините Стелиан Ангелов успя да се намеси добре при противникова атака и запази вратата си суха. Даниел Кутев имаше възможност да удвои резултата в 32-та минута, но не успя. В края на полувремето Любослав Петров успя да се намеси на време и предотврати опасно положение пред вратата на Ангелов.
През вторите 45-минути играта продължи с размяна на положения, а недоволството от страна на футболистите на домакините и местните фенове растеше спрямо главният рефер Александър Аргиров. В 54-та минута имаше и претенции за дузпа в полза на "зелено-белите", след като топката се удари в ръката на играч от гостите в наказателното поле на "Борислав 2009". До ситуацията се стигна след ъглов удар, но Аргиров остави играта да продължи. В крайна сметка до равенството се стигна в 84-та минута, след контраатака на отбора на Първомай, при която Здравчев разтраля вратата на домакините, след асистенция на Ангел Здравчев.
С оглед на показаното на терена равенството бе съвсем закономерно.
Двубоят бе наблюдаван от близо 300 фена.
 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини