На специално тържество връчиха грамотите на първенците в Национално математическо състезание

Изображение 1 от 3

    Началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева връчи грамоти и награди на победителите от Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ на специално организирано от тържество в атриума на Областна администрация при спазване на противоепидемичните мерки срещу Covid 19. Състезанието за ученици от І до ІV клас от Област Смолян беше проведено на 18 март 2021 г.
    На събитието присъстваха 12-те участници, класирани от І до ІІІ място в своята възрастова група, техните учители и родители, експерти от РУО – Смолян, директорите на училищата, излъчили победители, директорът на ППМГ „ Васил Левски“ гр. Смолян. Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ е едно от любимите математически състезания на всички ученици. То се провежда всяка година за учащи от всички възрастови групи от І до ХІІ клас.  Съгласно календара на МОН за националните олимпиади и състезания през настоящата учебна година, то бе планирано за 18 март 2021г., но пред вид епидемичната обстановка, се състоя само за учениците от I до IV клас. За големите възрастови групи от V до ХІІ клас се отложи за 29.05.2021 г. от 11.00 часа. На състезанието проведено на 18.03.2021 г. участваха общо 240 ученици от цялата област. За училище координатор бе определена ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян. Съгласно регламента, ако желаещите от едно училище са 15 и повече, то е домакин на състезанието. Общо шест училища домакинстваха.
    Най-многобройни са явилите се в ОУ "Иван Вазов" гр. Смолян – 76, следвани от ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" – 48, СУ "Христо Ботев" гр. Девин – 39, СУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Неделино – 27, ОУ "Стою Шишков" гр. Смолян – 22. В ППМГ „ Васил Левски“ гр. Смолян се явиха 17 деца от други училища от града и областта. По класове участниците са както следва: І клас – 63; ІІ клас – 59; ІІІ клас – 50; ІV клас 68. Най-високият резултат е 85 т. от 100 възможни на четвъртокласника Ивайло Веселинов Чавдаров от ОУ "Иван Вазов" гр. Смолян. Началникът на РУО благодари на учителите и родителите на участниците в състезанието за подкрепата и съвместните дейности за личностното развитие на децата и пожела успехи на учениците в света на науката.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      ПРОФЕСИОНАЛНО ТЪПАЧИЩЕ
      6 0
      15:49, 28 апр 2021
      Какво общо има това професионално тъпачище с математическо състезание. Да си събира парцалите и да чака прокурора
    Последни новини