Общинският съвет отказа увеличение в цените на таксиметровите услуги в Смолян

Изображение 1 от 3

    Докладна за увеличение цените на таксиметровите услуги в Смолян и курорта Пампорово беше внесена като допълнителна точка в дневния ред на сесията днес. Според нея, се предлагаше увеличение на минималните цени за километър пробег на 50 стотинки за дневна и 60 стотинки за нощна тарифа за курсовете на територията на града. За курорта Пампорово предложените минимални цени бяха съответно 1.60 за дневна и 1.80 за нощна тарифа.
    На разглеждането на точката присъстваха много таксиметрови шофьори. Техният представител Тодор Тиганев представи друго предложение на общинските съветници да се увеличи не цената за километър пробег, а първоначалната такса. "Основният ни мотив да искаме вдигането на първоначалната такса е точно отказването на късите курсове. Хората не могат да издържат на 2.40-2.20 курс. Всичко скача, цените на горивата тръгнаха нагоре", аргументира предложението Тиганев. Таксиметровите шофьори поискаха първоначалната такса от 1.50 да стане 2 лева за курс през деня, а за нощен курс таксата да е 2.20.
    Общинският съветник Филип Топов коментира, че трябва да се защитят както интересите на обществото, така и на бранша и предложи да се увеличи цената на километър, но не с десет, а с 20 стотинки.
    Димитър Кръстанов каза: Аз лично приемам аргументите на колегите от таксиметровия бранш, аз бях готов да приема предложението на Безергянов, но два лева за първоначална такса е граница, която малко хора ще я възприемат.
    Зам.-председателят на Общинския съвет Ангел Безергянов даде 15-минутна почивка, за да се стиковат предложенята. След нея, съветниците отхвърлиха предложението на Филип Топов. А след това при поименното гласуване с 14 "за", без "против" и 4-ма въздържали се на практика отказаха да има увеличение на цените, тъй като предложението не беше прието.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини