Пак удължиха срока за подаване на документи за смяна на горивната база

За пореден път Община Смолян удължи срока за подаване на документи за смяна на горивната база по проекта си за енергийна ефективност и с цел намаляване на финните прахови частици във въздуха. Последният срок сега е 7 май.
От известно време на територията на Община Смолян се реализира един от важните проекти за подмяна на неефективните отоплителни уреди с ефективни такива, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Към настоящият момент са проведени 7 информационно-образователни срещи по различните квартали на гр. Смолян, разпространени брошури, плакати, информационен банер и др.
В момента се извършва анкетиране на над 4000 домакинства, в това число не по-малко от 2000 заинтересовани лица над 18 години. В следствие от проведените информационни кампании и провеждащото се анкетиране, значителна част от домакинствата проявиха интерес и пожелаха да кандидатстват по проекта и след крайния срок за прием на заявления за кандидатстване. Целта на проекта е да се реализират мерки, насочени към намаляване нивата на фини прахови частици от битовото отопление, чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво (дърва и въглища) с друг вид отоплителни устройства.

Във връзка с постигането на максимална ефективност от изпълнението на проекта, Община Смолян обявява нов прием на заявления за участие в проекта. Заявлението за участие, ведно с всички изискуеми документи, се попълват и подават лично от собственика на жилището. Всички домакинства на територията на община Смолян могат да подадат заявление за участие. Документите могат да бъдат подадени в деловодството на Община Смолян или чрез електронно сканирани документи в PDF формат на e-mail: merki.smolyan@gmail.com.
Краен срок за подаване на заявления за участие 07.05.2021 г.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини