Натискът на нелегални към България от Турция и Гърция се е увеличава със затопляне на времето

Опитите за нелегално преминаване на българската граница откъм Турция и Гърция се увеличават със затопляне на времето.

Само за последните три дни има 323 предотвратени опити за влизане на нелегални емигранти у нас от юг и югозапад.

Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов пред медиите днес при получаване на новата партида РНК ваксини.

Има увеличаване на миграционния натиск. Повече от 320 души на българо-гръцката и българо-турската граници са отблъснати.

За първите три дни на май около 4-5 пъти се е увеличен натискът на двете граници, уточниха от Гранична полиция.

На турската временното възпрепятстващо съоръжение играе ролята си и действително възможностите за преминаване оттам са по-неуспешни и трудни, но на гръцката граница ситуацията остава динамична, докладваха граничните власти. Има командировани допълнително служители на Гранична полиция по границата ни с двете съседни държави. Поставени са и още нови камери за видеонаблюдение.

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ск
  Скайнет
  17 -4
  13:05, 4 май 2021
  Чакат новото правителство да дойде и Ердоган няма начин да не пусни напиращите от лагерите край границата.
 • 2
  Яд
  Ядосан.
  14 -9
  14:29, 4 май 2021
  Това е граница, там се стреля!!! Не се стреля само по външните граници на евроГейския съюз, че аборигените са им много ценни.
  • Яд
   Ядисан
   3 -7
   20:07, 4 май 2021
   Като гледам 4-те минуса (засега), се обзалагам, че... Виж коментара
 • 3
  Па
  Патриот
  9 -5
  15:17, 4 май 2021
  Ние сме много богати хора, че чак парите са ни много и ги прибираме в нашата мила родина, за да ги храним и да им пълним джобовете с пари!!!
 • 4
  Па
  Паржу
  1 -4
  16:41, 4 май 2021
  От ваксината е
  • На
   Наздраве!
   5 -8
   20:09, 4 май 2021
   Сега баба Славуца от Учиндол и Мая Галева от Дупница ще ни пазят от бежанци.
   Фронтът от защитници на родината е железен.
   Тук са Ристю,Гнома, Доганя,Баба Юла Дончева,Бабикян,Хаджикян,Кураядъ,Радю Артелчика и други висши знайни и незнайни активни борци против демокрацията и европеизацията.Наздраве !!!!!
  • Фи
   Философа
   3 -4
   23:49, 4 май 2021
   Турските Русалки са "Б отбора " на Гроб -Ду-Пи-Се
 • 5
  Dz
  Dzakardo
  7 -5
  22:05, 4 май 2021
  Само Бойко великолепни може да ни спаси, сал той е подготвен.
  И З Р О Д ненагледен!
  • АТ
   а ти си льоло пенсиониран
   3 -6
   22:11, 4 май 2021
   и гладна въшка която гласува на машина от Венецеуела!
   50-те лева за пенсионерите ще видите през крив макарон, защото ще се са за изборни машини!
  • Dz
   Dzakardo
   6 -2
   22:43, 4 май 2021
   "КОЙ" поръча машините от Венецуела, бе калинке.
   Твоят падишах поръча машините, ама ти откъде да знаеш като си кух като хралупа.
   Филма свърши, трябва да работиш вече, идва края.....
  • в Концентрационен Лагер "Кучкарника на Бай Добри"
   ................
 • 6
  Па
  Панчо
  4 -1
  09:56, 5 май 2021
  Няколко роти граничари от Северна Корея ще решат нещата, максимум за 2 месеца... Договор за охрана на граница, при което БГ плаща и изхранва северокорейците, а те се задължават да не допуснат жив човек да премине.. и така се решава проблемът. Не ни интересува, как ще се справят..
  • Яд
   Ядосан
   0 0
   16:12, 5 май 2021
   Какви 2 месеца??? За седмица ще им секне мерака на маймуните да минават нелегално браздата.

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини