Обиски и арести в Димитровград?

    Обиски от службите на МВР и пловдивската прокуратура бяха извършени в Димитровград във вторник, 11 май. По непотвърдена информация в града са претърсвани частен дом и търговски обект, както има информация и за претърсване и на имот в димитровградското село Крум, нямаме потвърждение, че акцията в Димитровград и с. Крум са свързани.

    Към този момент няма официална информация за случилото се на територията на общината. По непотвърдена информация има отведени 2-ма души - управител на димитровградска фирма и доскорошният началник на КАТ София Тенчо Тенев, който е от димитровградското село Крум. По непотвърдена информация, към момента няма повдигнати обвинения и арести.

    Комисар Тенчо Тенев има дълга биография в службите на МВР, като след високата позиция, шеф на КАТ София, преди една година той е поискал да бъде преместен в „Охранителна полиция“-Асеновград. Съпругата на Тенчо Тенев е кметски наместник в димитровградското село Крум. Вероятната причина за акцията е събиране на информация и доказателства за корупционни схеми.

    През целия ден служители на МВР и прокуратурата бяха в района на търговския обект в централната част на града, който е бил претърсван според очевидци.  

    Очакваме официална информация от службите на МВР и Пловдивска прокуратура.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Хо
      Хош Гелдин
      13 0
      15:43, 12 май 2021
      Хайде,започна се! Тепърва ще излизат схемите“Тука има,тука няма“ наяве.
    • 2
      Така че не е много ясно има ли корупция или е бой между мутри
    Последни новини