Слyжебният министър на труда и социалната политика обяви като приоритет възстановянето на заетостта

Основният приоритет, който ще следвам в своята работа, е да се възстанови заетостта след Ковид пандемията, да се повиши качеството на работната сила чрез придобиване на нови умения, така че безработните да могат по-бързо да намерят работа, заяви пред журналисти служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Той пое поста от Деница Сачева.

Донев заяви, че ще работи с мисъл за гражданите и за бизнеса, за да бъдат преодолени по най-добрия начин последствията от пандемията. Акцент ще бъдат уязвимите групи, които най-много пострадаха от пандемията, допълни той. Ще има целенасоченост на плащанията към тези хора.

По думите на служебния министър това, което работи добре към момента, ще продължи да се прилага, а онова, което има нужда от промяна, ще бъде коригирано, за да могат българските граждани да получат най-добрата подкрепа.

Гълъб Донев заяви, че ще работи почтено, прозрачно и професионално. Той посочи, че хората в министерството са добри професионалисти, работил е години с тях и вярва в тяхната почтеност и професионализъм и заедно с тях ще направят ефективни мерките.

Попитан дали ще остане подкрепата от 50 лева за пенсионерите, служебният министър каза, че ще има яснота след като се запознае с финансовото състояние, като подчерта, че мисълта за хората и гражданите ще бъде основна.

Министърът изрази благодарност, че поема поста от Деница Сачева, с която се познават отдавна и са работили заедно добре.

Деница Сачева предаде на Гълъб Донев папка с информация за всички обществени поръчки в министерството. Тя заяви, че оставя министерството в добро състояние. По думите на Сачева всички мерки за хората и бизнеса са обезпечени с касовите плащания до края на юни. Мярката, свързана с родители, които трябва да гледат децата, докато учат онлайн, също е обезпечена до края на годината, посочи Сачева.

Предстои служебното правителство да вземе решение как ще продължи тези мерки, като особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на сезона ще има нужда от подкрепа, допълни Сачева. Тя изрази увереност, че Гълъб Донев ще се справи и няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    запознат
    1 0
    16:30, 12 май 2021
    "Пременил си Илия , огледал се пак в тия". Никаква промяна няма да има, старата песен на нов глас. Пълна скръб , този е кадър на Масларката и ще я кара по-зле и от герберасите.
Последни новини