Иван Ангелов-Пилето се объркал за фурмите от Дубай - били дарение, не ги продал на печалба

"Обърках се за фурмите. Фурмите от Дубай са дарени, в парламента допуснах грешка като казах, че сме спечелили от тях", обяви собственикът на "Градус" Иван Ангелов по прякор Пилето, който се яви в прокуратурата на разпит по сигнал на БОЕЦ.

Заедно с него дойде и защитникът му адвокат Менко Менков. Двамата били призовани по телефона.

Менков обяви, че клиентът му не дължи нито стотинка на агробизнесмена Светослав Илчовски. Отрече и твърдението на Илчовски, че Ангелов е близък с магистрати. Според адвоката между двамата бизнесмени има търговски спор, който ще се реши в съда. Менков каза още, че генезисът на противоречията между двамата е търговска сделка за зърно от октомври 2020 г., която е била канселирана от Ангелов. По случая е имало и отправени заплахи от Илчовски към Ангелов, като е бил подаден сигнал до прокуратурата.

На 5 май в парламентарната комисия за ревизия на управлението през последните 10 г. земевладелецът Илчовски посочи Ангелов като ковчежник на вече бившия премиер Бойко Борисов. Именно той му подарил златните кюлчета и му поръчал плеймейтката за 5000 лв., която е заснела пачките и кюлчетата в нощното шкафче на лидера на ГЕРБ.

Земевладелецът Светослав Илчовски твърди и че по инициатива на бившия премиер цената на акциите на "Градус" е била изкуствено надута, за да бъдат прибрани 100 млн. лв. от пенсионните фондове.

По думите на Менко Менков обаче Комисията за финансов надзор е излязла с решение, че няма такова нещо, но Ангелов е поискал допълнителна проверка, за да се изчисти името му. Проверката е била направена непосредствено след изявленията на Илчовски пред парламентарната комисия.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Зр
    зрител
    2 -3
    19:22, 20 май 2021
    Всичко е в стил шоу на Мая Манолова!
    • От
      Отговор
      2 -2
      22:32, 20 май 2021
      Зрител , а тоя за да обърне палачинката в кой стил шоу е , не казваш !
      Ще му отрежем крилцата , и хастара ще ме обърнем да знаеш , само още малко .
  • 2
    An
    an alien Haskovo spectator
    1 -3
    23:01, 20 май 2021
    Поръчител Румен Радев , режисьор Мая Галевица, а тия палячовци се опитват да ни размиват.
    • Ед
      Един из народа
      1 0
      07:40, 21 май 2021
      Размит ти е мозъка , от дългогодишното управление , на бандита ,наглец, крадец ,убиец на човешки съдби ,който продължава да изсипва в момента милиони от крадените пари ,на неговите структури за да създават смут в държавата.
  • 3
    3,
    3,14
    1 0
    07:42, 21 май 2021
    Имам чувството,че почти всички бизнесмени/капиталисти/,са тъпи като този,парите им са дадени от някой и те се чудят какво да правят с тях!
Последни новини