Родопчани, да се обединим спешно в спасение на един детски живот! Малкият Денис бързо трябва де се оперира

Спешна кампания за събиране на средства за спасяване на 11-годишния Денис започва в Смолянско. Денис Стефанов Копитев е от Мадан. Той се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация, за която е необходима сума от около 72 000 лв., непосилна за семейството.
"Операцията е много спешна, детето не е добре, в болница сме в София. Денис се бори за живот откакто е на 3 години и 9 месеца. Вече 7 години семейството сме само в ходене по мъките. Оказва се, че страданието му в бъбреците е генетично и не се повлиява от лечение. Детето много страда, много гърчове получава, мозъчна увреда, високо кръвно. Имаме едно детенце", каза майка му Надие. През февруари м.г. община Мадан обяви кампания за набиране на средства за лечението на момчето. В кампанията се включиха много организации от региона, организира се и авто мото шоу. Събраните пари, обаче, отиват за стабилизирането на състоянието му. Семейството плаща и квартира в София, тъй като Денис три пъти седмично е на хемодиализа там. "Много сме благодарни на дарителите, от дарения досега успявахме да се справим с лечението му, към 15 000 лв. отидоха, но нямаме средства за трасплантация, а трябва да се направи спешно, колкото се може по-бързо, животоспасяващо е", казва отчаяна майката.Всяко левче е огромна крачка към спасението на Денис.

СмолянБГвести призовава всички българи и родопчани по  целия свят да подадем ръка на малкото момче, да помогнем едно детско сърчице да продължи да бие. Заедно с по-малко можем да съберем сумата, която дели Денис от живота, да помогнем една майка да не почерни живота си. 

Денис Стефанов Копитев Банка ДСК IBAN: BG65STSA93000028001656 BIC: STSABGSF

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини