Жълт код за опасно време - очакват ни гръмотевични бури и локални интензивни валежи

За 28 май 2021 г. за 4 области в Централна Северна България е обявен оранжев код за гръмотевични бури и интензивни валежи, условия за градушки и усилване на вятъра. Жълт код за останалите области в страната. За област Смолян кодът е жълт. Очакват се гръмотевични бури и локални краткотрайни и интензивни валежи (количества до 25-30 mm). Ще има условия за градушки. 9 градуса е температурата в ранното утро на 28 май в Смолян. През деня ще бъде облачно, а максималната температура ще достигне едва 16 градуса.

Днес на много места в Западна и Централна, а след обяд и в Източна България ще има краткотрайни, на места интензивни валежи с гръмотевични бури. Ще има и градушки. По-късно през деня от запад валежите ще започнат да спират, а облачността да намалява, но в Източна България и през нощта ще продължи да вали дъжд, на места с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще бъдат предимно между 19° и 24°, в София около 18°.

Над планините също ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 7°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини