Какво не бива да консумираме с картофи

Kартофите съдържат много диетични фибри, което има положителен ефект върху функционирането на стомашно-чревния тракт. Редовната им консумация помага за премахването на токсините от тялото, а също предотвратява запек.

Фибрите, съдържащи се в картофите, могат да подобрят състоянието на кожата и да имат благоприятен ефект върху киселинно-алкалния баланс в тялото на жените, като по този начин помагат за поддържане на красотата и младостта.

Също така картофите съдържат много глюкоза и различни елементи, които са необходими за растежа и развитието на детския организъм и нормалното му функциониране при възрастните.

Картофите обаче не могат да се комбинират с определени храни, а именно с домати. Експертите съветват да не се готвят домати с картофите, в противен случай това ще повлияе негативно на усвояването на хранителните вещества и ще доведе до разстройство на храносмилането.

Що се отнася до доматите, според разделното хранене те не са добра комбинация с много неща, не само с картофите. А шопската салата е направо бич за стомаха.

Преди това диетолози посочиха продукт, който е неподходящ за консумация, когато се комбинира с пресни краставици. Експертите не препоръчват да се ядат краставици с фъстъци, тъй като това може да доведе до диария, дискомфорт и други проблеми. След като сте яли един от тези продукти, трябва да направите едночасова пауза и едва след това да похапвате от другия.

Коментари в сайта

Последни новини