Рискови ситуации на националния воден поход по горното течение на река Струма

За осми пореден път се състоя националният воден поход по горното течение на река Струма, съобщиха от клуба по воден туризъм "Струма 2012" - Кюстендил, към туристическо дружество "Осогово" в Кюстендил.

"С всяка следваща година инициативата придобива все по-широки мащаби. Този път имаше участници от цяла България - София, Пловдив, Пазарджик, Варна, Русе, Хасково, Димитровград, Кърджали, Нова Загора, Калофер, Троян, а за първа година - от Казанлък и Плевен. Поляната край село Раждавица, където е устроен бивакът, събра любители на водния туризъм", разказаха организаторите.

По време на похода са организирани спускане в най-екстремното трасе - от кариерата над с. Полска Скакавица до бивака, в което са участвали 30 каяка. Не са липсвали и рискови ситуации, в които се е наложило оказване на помощ на преобърнали се участници.

Включилите са в похода са разгледали водопада и са преминали по целия Земенски пролом от Земен до с. Раждавица. Сред целите на похода е популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм в бързотечащи води, казаха още организаторите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини