Ден на Нов български университет в Кърджали

На 26 юни /събота/в Арт-галерията на Арт движение КРЪГ на бул. „Тракия”3, от 11:00 до 16:00 ч. ще се проведе Ден на НБУв Кърджали. В екипа от НБУ ще участват:консултантът от Кандидатстудентски и студентски информационен център (КСИЦ) на НБУ асистент Христо Панчугов и д-р Азиз Шакир, програмен консултант във Факултета за базово образование. По време на срещата ще се проведат индивидуални консултации, свързани с кандидатстването и обучението в НБУ. Млади хора от екипа на Кръг, които вече са студенти в НБУ, ще асистират на консултантския екип.

Нов български университет провежда обучение в бакалавърски програми, програми за професионален бакалавър, магистърски и докторски програмив социални, стопански и правни науки, хуманитарни науки, изкуства, природни науки, информатика и математика, сигурност и отбрана, здравеопазване и спорт, технически науки. НБУ предлага и продължаващо обучение в сферата на изкуствата, езиците, политиката, мениджмънта, мрежовите технологии и др.

Обучението е редовно, дистанционно и електронно и се осигурява от факултетите. Организирано е в учебни програми, част от които предлагат избор между редовна и дистанционна форма на провеждане.Редовното обучение (РО) предлага присъствени занятия, които съчетават лекционно и интерактивно обучение с различни форми на самостоятелна работа.Дистанционното обучение (ДО) се осъществява чрез учебни помагала (учебници, мултимедия, аудио- и видеопродукти, визуално обучение) и консултации с преподавателите.Електронното обучение подпомага редовната и дистанционната форми. Системата за електронно обучение MOODLE НБУ е достъпна от входната страница на университетския уебсайт www.nbu.bg и осигурява достъп до електронните материали към всеки курс – лекции за самоподготовка, статии, проекти, препоръчителна литература. Системата за електронно обучение на НБУ предлага възможности за on-line консултации и комуникации между студенти и преподаватели, възлагане на задачи и изготвяне на тестове, отразяване на постиженията на обучаемите, създаване на речник на понятията и др.

В НБУ студентите се обучават по програми за степен „бакалавър” с възможност за обучение в майнър програма – втора специалност от същото или друго професионално направление; програми за степен„професионален бакалавър”; програми за степен „магистър” със средна продължителност една година и половина, като изключение правят магистърските програми „Архитектура” с 6-годишен период на обучение и „Право” с 5-годишен период на обучение; програми за научна и образователна степен „доктор” с продължителност 3 години.Голяма част от магистърските програми предлагат възможност  за обучение и на студенти с придобита квалификационна степен „професионален бакалавър” в същото професионално направление.

Това съобщиха от Арт движене "Кръг"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини