Нерегламентирани сметища с отпадъци от жертвени животни за Байрама изникнаха край Пазара, РЗИ ще сезира Общината/снимки/

Изображение 1 от 5

    Нерегламентирани сметища с отпадъци от жертвени животни за Курбан Байрама изникнаха край Пазара в Кърджали. Край най оживеното място на града могат да се видят купища от байрамски кожи и вътрешности на животни. Вонята е непоносима. Боклуците се разнасят от бездомните кучета и са пряка заплаха от зарази,преди всичко от кучешка тения.

    Въпреки, че Кърджали бг вести предупреди преди Курбан Байрама за очакваното неконтролируемо изхвърляне на животински отпадъци не бе създадена организация за безопасното им събиране и обезвреждане.Днес работници по чистотата напускат работа,защото отказват да почистват нерегламентираните сметища.Има случаи,когато те повръщат от отвращение.

     Ще сезираме Община Кърджали, като ще настояваме да се създаде необходимата организация по почистване на нерегламентираните сметища. Още по важно е обаче, тази практика да бъде прекратена. Нужно е в бъдеще организирано събиране на този вид отпадъци. Недопустимо е както създаване на сметища, така и препълването на контейнерите за смет. Сметосъбиращата фирма не разполага с ресурс за обезвреждането на отпадъците. Картината в селата след празника не е по-различна.Това сподели за Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини