Хора с увреждания от цялата страна се събират в Перник на фестивал

Над 2000 са участниците в започващия днес в Перник 14-ти Републиканския многожанров фестивал на хората с увреждания с участие на Балканските народи, съобщи Анита Тараланска- председател на местното представителство на Съюза на инвалидите в България. Фестивалът се организира от Съюза на инвалидите в България с подкрепата на Агенцията за хората с увреждания и Община Перник под мотото "Изкуството осмисля нашия живот".

В продължение на два дни, днес и утре, хора с увреждания от цялата страна ще представят пред публика артистичните си умения. Фестивалът ще се проведе на открито в пернишкия квартал "Църква". Наред с изявите на сцена, ще има Алея на занаятите, художествени и кулинарни изложби. Участниците са на различна възраст, като сред тях има и хора над 90 години, каза Тараланска. Тя съобщи, че групата от Северна Македония, която е трябвало да вземе участие във фестивала, няма да може да пристигне заради изискващите се PCR тестове.

Целта на проявата е да помогне за социалната интеграция на хората с увреждания, да се насърчи техният талант. Те имат необходимостта да бъдат забелязани, мотивирани и подкрепени от обществото, казват организаторите. По традиция на старта на фестивала в небето ще полетят бели гълъби.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини