Скандал в парламента, заседанието беше прекратено

Наименования на постоянни парламентарни комисии и кворумът в залата скараха депутатите и заседанието беше прекратено. Това стана при обсъждането на правилника за работа на парламента.

Предложението за прекратяване на работата днес в пленарната зала направи Радостин Василев от ПГ "Има такъв народ".

Председателят на парламента Ива Митева добави, че БСП има Национален съвет и е некоректно, когато едни депутати ги няма, да си гласуват правилата за работа. Това срещна възражението на ДПС. Джейхан Ибрямов посочи, че подобен аргумент за прекратяване на заседание на парламента е недопустим. А Димитър Главчев /ГЕРБ-СДС/ поиска първо поименна проверка и след това да се гласува прекратяване на заседанието.

Според проектоправилника в 46-я парламент са предвидени 21 постоянни комисии, вместо 23, както беше в 45-то НС.

Заради споровете и прекратеното заседание не се стигна до гласуване на редица предложения за промени в наименования, както и на такива за разделяне на комисии, като например младежта и спорта да излезе от комисията по образование. Поради тази причина не се гласува и предложението на Мая Манолова /ИБГНИ/, направено в зала, комисията по политиките за българите в чужбина да се казва комисия за българите извън страната.

Преди това парламентът прие председателят на НС да назначава главния секретар до избирането на председател на следващото Народното събрание. За образуване на парламентарна група са необходими десет депутати, а нечленуващите в група няма да могат да се обединяват в своя.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини