Три дни разнообразна програма за празника на Рудозем

Изображение 1 от 4
    С откриването на фотоизложба във фоайето на НЧ "Христо Ботев - 2000" започнаха проявите по случай традиционния празник на град Рудозем. Изложбата е на фотоклуб "Рудозем" с ръководител - известният майстор фотограф Сашо Сарандалиев. Петима талантливи фотографи  - Анета Пехливанова, Елиана Миткова, Даниел Бисеров, Ралица Пехливанова и Евелина Пехливанова, изложиха свои снимки в тематичната изложба "Моят Рудозем".  
    Изложбата бе посетена от кмета на община Рудозем Румен Пехливанов, зам.- кметовете Недко Кулевски и Евелин Бозов. Присъстваха граждани и гости на града. 
    Събитието бе открито от секретаря на НЧ "Христо Ботев - 2000" гр. Рудозем Соня Борисова, която поднесе поздравителен адрес от ръководителя на клуба Сашо Сарандалиев. Поднесени бяха и подаръци на фотографите от техния ръководител и читалището. 
    Кметът на община Рудозем Румен Пехливанов поздрави ръководството на НЧ "Христо Ботев - 2000" гр. Рудозем за прекрасната инициатива, а на младите фотографи пожела успешно развитие в тази област и да не спират да показват красотите на Рудозем и околностите през собствените си очи. 
    Фотографите от фотоклуб "Рудозем" ще продължат своята дейност със заснемането на празничната обстановка до края на седмицата. А програмата обещава да е богата.
    Днес - 12 август е първият официален празничен ден. От 17 до 18 часа на площад "България" ще има Детско забавно шоу "Пътешествие в страната на приказките с Чочо". След това до 19.30 часа е фолклорната забава със състави от читалищата в селата Чепинци, Сопотот и Елховец. От 19.30 започва народното веселие с оркестър "Пампорово".
    Във втория официален празничен ден - 13 август народното веселие с читалищата от Борие, Рибница и Рудозем започва в 17 часа.  Малко след 18 часа е фолклорната фиеста с формация "Пим" с ръководител Тинчо Севдалинов. Официалното откриване на празника и слово от кмета на общината Румен Пехливанов е предвидено за 20.15 часа. Следват изпълнения на талантливата Ивайла Терзиева. За късните часове на вечерта е предвиден концерт на попфолк изпълнителите Лидия и Алекс Робов. И разбира се, вечерта ще завърши с празнична заря.
    За събота - 14 август от 10 часа на площад "България" ще има детско шоу. В следобедните часове е фолклорното веселие с Хамид Имамски. От 18 часа започва празникът на всички почитатели на хорото - "Хоро се вие на мегдана в Рудозем" с участието на клубове "Хоро" от общината. От 19.30 часа е концертът на попфолк звездата Малката. А акцентът на вечерта и финал на празничния маратон ще постави концертът на популярните гръцки изпълнители Диогенис Франсанас и Мария Тсопей.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини