Кирил Петков: Отказах се от канадското си гражданство, но това ли е най-важното за парламента

Служебният министър на икономиката Кирил Петков се е отказал от канадското си гражданство, преди да бъде назначен за министър, каза той пред журналисти в кулоарите на парламента.

"В първия момент, в който бях поканен като министър, направих отказ от канадското си гражданство. Този отказ е нотариално заверен", допълни той.

Той се възмути, че депутатите се занимават с този въпрос, при положение че не е приета актуализацията на бюджета.

"Когато липсва актуализация на бюджета, 430 млн. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в болниците, няма пари за актуализация на пенсиите. Ние сме на прага да не може да плащаме и да поемем следващата ковид вълна. От всички възможни приоритети това Народно събрание се занимава с интриги", коментира министърът.

Въпросът за двойното гражданство на Кирил Петков бе повдигнат от депутата от "Има такъв народ" Димитър Гърдев, който е изпратил запитване до министъра на външните работи Светлин Стоев. Той припомня, че според конституцията членове на Министерски съвет могат да бъдат само български граждани.

Гърдев се позовава на публикации в средствата за масова информация, в които се твърди, че министърът на икономиката е имал канадско гражданство, което е в разрез с българското законодателство.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ис
    искаме го
    7 -3
    18:38, 13 авг 2021
    Ако слушате народа ще разберете колко много хора харесват това момче.Браво!Искаме го за министър председател.Това трябва да е лицето на България, а не някакъв си Бай Ганьо (Бойко Борисов).Искаме КИРИЛ!
  • 2
    45
    456
    5 -3
    20:59, 13 авг 2021
    Точно така. Искаме Кирил Петков за министър - председател.
  • 3
    Ба
    бай Иван
    5 -3
    21:02, 13 авг 2021
    Това момче ако нямаше келепир нямаше да е там! Същата работа както Милен Велчев и другите бели якички след него оставили запада и дошли уж да помагат.
  • 4
    Лъ
    Лъже
    2 -1
    08:33, 14 авг 2021
    Днеска вестниците пишат че Канада не му е потвърдила отказа от двойно гражданство.
    • Бе
      Берабер
      0 0
      22:59, 14 авг 2021
      Всичко е удурма ! Този е много по прост от Милен Велчев !

Още новини

Последни новини