Регистрираните случаи са малък брой, но смъртността расте

В София и Пловдив дифузното разпространение на коронавируса не е започнало. Но все повече хора не се регистрират, не търсят лекарска помощ, ако симптомите им са леки. 

Това заяви математикът проф. Николай Витанов по NOVA. Броят на регистрираните случаи не е голям, но вижте какво става със смъртността. Това е като руска рулетка - опирате пистолета и дърпате спусъка - в повечето случаи куршум няма. Но в един момент уцелваме и тогава се търси помощ. Имаме малък брой регистрирани, но смъртността е голяма, обясни математикът. 

По думите му до края на септември ще има висока смъртност, защото нивото на ваксинацията е ниско. 

Вълната на заразата ще продължи да се надига. Сега 10 души заразяват над 13, обясни проф. Витанов. По думите му "вече не вървим, не караме червено ферари, а летим със самолет нагоре". 

Делта вариантът удря всичко наред, даже и бебета. Този щам издържа и на високи температури, защото тръгна от Индия, където е горещо. В момента хората със симптоми не се регистрират и не си стоят у дома. Затова може да се получи вторичен пик, който да е по-сериозен. Има вариант и двата пика да се слеят в един по-голям, каза още проф. Витанов.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Го
    Годзила
    3 -2
    09:55, 1 сеп 2021
    За първия учебен ден ще ни удари цунами от трупове.
    • Ру
      рум
      1 -1
      10:25, 1 сеп 2021
      а това л**** защо го показвате!
  • 2
    Та
    Такъв натиск
    3 -1
    10:09, 1 сеп 2021
    В света никога не е имало. Колкото и прост да е човек все трябва да се замисли. В 21 век където в заводите навлизат роботи ,капиталиста натиска да ме спасява с ваксина. Аз не искам но " добрия" капиталист се е загрижил за мен.Странно. Мислех си че грижата минава през заплатата. А то къде бил ръкава на потника
  • 3
    ВТ
    В тая цялата трагедия
    4 -1
    10:11, 1 сеп 2021
    Групичка математици и продажни политици, академици и всякаква друга паплач са си продали евтините душички на дявола.
  • 4
    Къ
    Къде забравихте Бога
    0 -1
    10:13, 1 сеп 2021
    Смятате ,че можете с инджекция да го заобиколите ? Добре. Опитайте !
  • 5
    Ха
    ХА ХА ХА
    0 -1
    12:05, 1 сеп 2021
    Между редовете си пише- трябва да остане половината от населението на земята- ресурсите й са на привършване. Не успяха да ни уморят със самия вирус, сега наред са "ваксините". Честито!
Последни новини