Пъстро и с настроение започна Фестивалът на двугласа в Неделино, но...спазват ли се мерките

    Пъстро и с настроение в Неделино откриха официално 20-тото юбилейно издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие. В трите фестивални дни има конкурсна програма, както и редица концерти на фолклорни и попфолк изпълнители. Конкурсната програма започна още на 3-ти септември през деня, а официалното откриване беше обявено за 18 часа. Преди това на площада в Неделино се изявиха чуждестранните участници от Турция, Гърция, Румъния, Република Северна Македония. След като кметът Боян Кехайов даде официално старт на фестивала, програмата продължи с концерт на Ансамбъла при АМТИИ-Пловдив и изпълнения на Росица Пейчева. Фестивалната програма  продължава на 4 и 5 септември.
    Миналата година Фестивалът беше отменен, заради пандемията от коронавирус. В ситуация на нарастващи нови случаи от коронавирус, РЗИ-Смолян е предупредила общината, че трябва стриктно да се спазват противоепидемичните мерки. Само преди ден шефът на здравната инспекция д-р Мими Кубатева коментира, че точно събитията със струпване на много хора са една от основните причини за разпространението
    на епидемията в Смолянско. От снимките, публикувани във фейсбукпрофила на кмета Боян Кехайов личи пъстротата и настроението на фестивала, превърнал се в празник за Неделино. Но дали противоепидемичните мерки се спазват..., преценете сами.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ед
      ЕДИН НЕДЕЛИНЕЦ
      0 0
      22:09, 6 сеп 2021
      Един кмет на населено място трябва да мисли не само за веселието на избирателите си но основно за тяхното здраве.Кмета боян кехайов не се интерисува какво ще стане с неговите избраници след събора.--ПИР В ЕПИДЕМИЯ.
    Последни новини