Поредица от инициативи за празника на Пожарната. Дарителска кампания събра над 1100 лева за дете на загинал пожарникар

На 14 септември се отбелязва професионалният празник на служителите от структурите за “Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР. В периода до 19-ти септември 2021 г. на национално ниво традиционно се провежда „Седмица на пожарната безопасност”. Организираните мероприятия през този период целят повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защита на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР.
Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян планира няколко инициативи. На 14.09.2021г. в 11.00ч. с поднасяне на венци и цветя на Паметника на героите в кв. Райково ще бъде почетена паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари. Във всички служби “Пожарна безопасност и защита на населението” в областта през седмицата ще бъдат организирани дни на отворените врати.
През седмицата в Районните служби “ПБЗН” ще бъдат разкрити и приемни за граждани, в които те ще могат да получават консултации по различни въпроси, свързани с пожарната безопасност. Предвидени са срещи с общинските ръководства и директори на училища. Районните служби "ПБЗН" ще проведат демонстративни занятия за запознаване на гражданите с възможностите на противопожарната техника, с наличната екипировка и оборудване, както и с уменията на огнеборците да боравят с тях в различни аварийни ситуации. В гр. Смолян демонстрацията ще бъде на 16.09.2021 г. от 16.30 до 18.30 часа на площад „Свобода“, стар център. Огнеборците ще организират състезания, викторини, игри с тематика в областта на пожарна безопасност и защита на населението за деца и ученици. Във връзка с празника ще бъдат уважени и бившите пожарникари, ще бъдат организирани срещи с тях, на които младите огнеборци ще имат възможност да  обменят опит с ветераните. 
Служителите на Регионална дирекция ПБЗН – Смолян организират и дарителска кампания в помощ на децата на загинали служители. Към момента от районните служби са събрани и преведени по дарителска сметка в помощ на дете на загинал пожарникар от гр. Чепеларе сумата от 1178 лв.
За постигнати високи професионални резултати и във връзка с професионалния празник са наградени двадесет и девет служителя на РД ПБЗН – Смолян.
За проявено себеотрицание, изключителен професионализъм при изпълнение на служебните задължения, свързани с ограничаването, потушаването и недопускане разпространението на огън към населени места при възникналите масови горски пожари на територията на Република Северна Македония, със заповед на Министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, с „КОЛЕКТИВНА  ПАРИЧНА НАГРАДА“ са наградени седемнадесет служители. Други трима огнеборци са с „ПИСМЕННА ПОХВАЛА“ от Министъра на МВР, наградени за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения. Със заповед на директора на Главна дирекция ПБЗН главен комисар Николай Николов са наградени седем служителя с „ПИСМЕННА ПОХВАЛА“. Същата награда е и за още двама пожарникари, дадена от директора на РД ПБЗН комисар Симеон Цървуланов.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини