Tриумф за Netflix и Apple TV+ на наградите "Еми"

Сериалите "Короната" и "Дамски гамбит" на Нетфликс и "Тед Ласо" на Apple TV+ доминираха на телевизионните Оскари - наградите "Еми", отбелязвайки триумф за стрийминг платформите, съобщават световните информационни агенции.

Нетфликс спечели общо 44 отличия, изравнявайки рекорда на телевизия CBS, поставен през далечната 1974 г.

Водещата стрийминг платформа досега не беше печелила в топ категориите, което се промени, след като поредицата й "Короната", проследяваща живота на британското кралско семейство, беше обявена за най-добър драматичен сериал.

Другата продукция на Нетфликс, "Дамски гамбит", спечели приза за най-добър лимитиран сериал.
"Короната" и "Дамски гамбит" получиха по 11 награди "Еми".

Стрийминг платформата Apple TV+, която също не беше печелила във водещите категории, триумфира с поредицата си "Тед Ласо", която беше обявена за най-добър комедиен сериал и грабна общо седем отличия.

Добро представяне отбеляза и телевизия HBO, чиято криминална драма "Мер от Ийсттаун" спечели четири награди, в това число и актьорски приз за звездата на поредицата Кейт Уинслет. Уинслет беше обявена за най-добра актриса в лимитиран сериал или телевизионен филм. В съответната категория при мъжете наградата спечели Юън Макгрегър за изпълнението си в "Холстън".

В категориите за най-добър актьор и актриса в драматичен сериал бяха отличени съответно Джош О'Конър и Оливия Колман за ролите им в "Короната".

Призовете за най-добър актьор и актриса в комедиен сериал отидоха при Джейсън Съдейкис за "Тед Ласо" и Джийн Смарт за "Хитрини" ("Hacks").

Водещ на церемонията за 73-ите телевизионни награди, предавана от телевизия CBS, беше актьорът и комик Седрик ди Ентъртейнър.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини