Мечка се разхожда в центъра на село Арда, напада животни, за сега...

Опасна мечка се разхожда в центъра на село Арда, съобщиха наши читатели. Последното й нападение е над селскостопанска постройка в нощта срещу петък. А предната сутрин семейството на Хари Тютюнаров изживяло истински ужас. "Към 6 часа чух думкане на входната врата, никой от къщата не беше излязъл. След като излязохме видяхме, че вратата на обора е отворена и са разхвърляни нещата в двора, оградата е огъната, има повалени растения в двора". Тютюнаров открил още, че прозорецът на обора е разбит и две овце липсват. Останките им намерил заровени в двора, а навсякъде имало мечи следи. Освен следи от голяма мечка, в рохката пръст се виждали лапите и на по-малка.
Имотът и домът на Тютюнарови се намират почти в центъра на село Арда до главния път. Мечката без притеснение е белязяла района. Семейството се притеснява за тримата си синове, които са вече младежи и се прибират по-късно. "Ако се срещнат с нея, какво правят", казва майката Асенка Тютюнарова. Според Хари Тютюнаров, на косъм вече са се разминали с трагедия. "Мечката е напъвала входната врата на къщата, тя е изкривена, ако в този момент някой е излязъл, щеше да се прости с живота", категоричен е мъжът. С помощта на екоинспекцията около имота на семейството вече е монтиран електропастир. Но по думите им, това до голяма степен защитава техния имот, но не и околните къщи. Семейство Тютюнарови не съжаляват толкова за овцете, колкото са притеснени, че следващата жертва в Арда може да е човек.
От Регионалната дирекция по горите потвърдиха, че мечката е много опасна. Тя веднъж вече е премествана на повече от 20 километра и пак се е върнала в Арда. Познава района и няма страх от хората. Затова е поискано разрешение за отстрела й.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини